Zatražite ponudu

Projekt - Zeleni neboder

  • Projektirano:
  • Izvedeno:
  • Lokacija:
  • GBP:

ZELENI NEBODER + PAMETAN URED = NISKOENERGETSKI NEBODER

 

Neboder se planira smjestiti uz jedno od najprometnijih prometnih čvorišta u gradu i cilj nam je bio stvoriti malu zelenu oazu unutar sivila gradske džungle. „Pametni uredi“ A KLASE sa inovativnim uštedama energije ( 50 %), sa maksimalnom količinom prirodnog svjetla i pogleda, sa integriranim sustavima ( grijanje, hlađenje, ventilacija, fotonaponski moduli, solarni paneli, dizala, zaštita od sunca, kontrola pristupa, vatrodojava, protuprovala i videonadzor) koji su tihi (bez buke ventilacije i klimatizera ) i nadasve humani „vrtni“ uredi po mjeri čovjeka. U današnjem tempu života potrebno je osmisliti javne urbane površine koje mogu pružiti osjećaj trga u malom mjestu, a koji je rađen po mjeri stanovnika. Ovdje smo „zelenim zidom“ pokušali stvoriti malu zelenu oazu, okruženu bučnim prometnicama.
Sustav dizala tvrke THYSSENKRUPP sa „pametnim“ sustavom biranja destinacije daje oko 50% brži dolazak do ciljene etaže.
Fasadni sustav SCHÜCO, sa ventiliranom duplom fasadom, sistemom zaštite od sunca, je dio integriranog sustava sa ventilacionim kanalima u duplom podu.
Na vrhu nebodera predvidjeli smo veliki video zid ( led diode ) koji bi osim reklama pokazivao: vrijeme, temperaturu i vremensku prognozu ( 6 metarski brojevi su dobro vidljivi na udaljenosti od 4 km). 
Najkvalitetnije rješenje grijanja i hlađenja je termičko aktiviranje jezgre putem dizalica topline sa toplinskim sondama u zemlji i na taj način se može uštedjeti godišnje uštedjeti oko 50% sume predviđene za grijanje i hlađenje.
Rad u uredu bez buke i klasične klimatizacije je humaniji i zdraviji te zaposlenici manje obolijevaju.

VIDEO